Beeld van Klaske
In 1999 ben ik na verschillende korte cursussen op het creatieve vlak in aanraking gekomen met beeldhouwen en ben hier sindsdien aan verslingerd geraakt. Gelukkig kan ik op mijn werk mijn creativiteit tot uiting laten komen als Keramist in de gehandicaptenzorg. Ik heb een aantal jaren met veel plezier workshops beeldhouwen gevolgd. Daarnaast heb ik de opleiding beeldhouwen aan de Vrije Academie in Nunspeet gedaan en behaalde daar in 2008 mijn certificaat. Ik ben in 2008/2009 de oriŽntatiecursus aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem gaan volgen, waarna ik in 2009 door ben gegaan met cursus volgen aan de vrije academie de Poll in Voorst.

Ik werk met verschillende materialen, zoals steen, hout en brons. Met name albast heeft mijn voorkeur en dit combineer ik graag met andere materialen. Wat me vooral bezig houd in mijn werk is het licht en evenwicht. Wat is de invloed van het licht op het materiaal, de structuur en de vorm.
Ik ben altijd op zoek naar een balans welke het beeld versterkt. De beelden hebben vaak als onderwerp vogels en vrouwen, gestileerd afgebeeld. Ik haal mijn inspiratie uit de dingen om me heen, maar soms ook uit de oervorm van de steen of het hout.

De laatste jaren experimenteer ik met andere materialen zoals papier en metaal, hierdoor ontstaan andere vormen. Ik geniet vooral van het proces en kan daar helemaal in opgaan en verrast zijn door het resultaat.